Ezine.bg»Рецепти»Риба»Медальони от сьомга с панировка от лешници

Медальони от сьомга с панировка от лешници

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Медальони от сьомга с панировка от лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • орехи - 100 г смлени
  • галета - 40 г
  • сметана - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се обезкостяват, като от средата се изважда костта много внимателно, за да не се повреди формата.

Полученото парче риба се навива като охлюв и се фиксира с клечки за зъби, за да изглежда като медальон.

Солта се смесва с орехите, галетата и сметаната. С тази смес се намазват медальоните от едната страна и се нареждат в тавичка, намазана с олио.

Пекат се 20 минути на 190 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: