Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт с портокалов конфитюр

Тарт с портокалов конфитюр

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Тарт с портокалов конфитюр2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • олио - 1 с.л.
  • портокалов конфитюр - 300 г
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва леко и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица. Пече се на 200 градуса до златисто.

Портокаловият конфитюр се слага в дълбок тиган, добавя се маслото и сместа се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато маслото се разтопи напълно, но без да кипва.

Лимонът се изцежда, кората се настъргва. В сместа с конфитюра се добавя лимоновата кора и сокът и се загрява, без да кипва.

Яйцата се разбиват, към тях се добавя горещият конфитюр и сместа се разбърква. Тази смес се излива върху тестото, заглажда се и се пече 25 минути на 180 градуса. Сервира се студен.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: