Салата от кус кус с манго

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
16/04/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кус кус - 200 г
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • манго - 1 бр.
  • захар - 40 г
  • оцет - 3 с.л. балсамов
  • дижнджифил - 10 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л. (сусамово)
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • червен пипер - лют
  • тиквени семки - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте кускуса с половината врял зеленчуков бульон, захлупете съда и оставете за около 5 минути, докато поеме течността. Добавете мангото, нарязано на парченца.

Междувременно загрейте в тиган захарта, балсамовия оцет и останалия заланчуков бульон. Разбъркайте до пълното разтваряне на захарта и добавете ситно нарязаните лук и чесън, наситнения джинджифил и ситно нарязаните чушки.

Задушавайте зеленчуците до готовност, смесете с кускуса и мангото. Овкусете салатата със сол и лют пипер, поръсете със запечено тиквено семе и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар