Салата с пилешко месо и боб

Марина НордМарина НордНовак1219
04/04/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 400 г
  • маруля - 1 бр.
  • боб - 400 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • за дресинга
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • оцет - 2 ч.л.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • червен пипер - на върха на ножа, лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се натрива със сол и черен пипер. Запържва се в маслото по 5 минути от всяка страна. Сваля се от котлона, покрива се с фолио и се оставя за 30 минути.

Месото се накъсва на конци. Лукът се реже на шайби. Бобът се отцежда и се смесва с лука и месото. Марулята се накъсва. Чесънът се настъргва.

Соевият сос се смесва с горчицата и оцета. Добавят се жълтъците и сместа се разбива с тел или миксер. На капки се добавя олиото, докато се образува емулсия.

Добавя се лютият пипер и чесънът. Марулята се слага в голяма купа и върху нея се слага сместа с месото и боба и се залива с дресинга.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар