Солени еклери с хайвер

22/11/2015
Нора
отНораНовак
  • Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на мазнината трябва да е общо до 140 мл, като може да ползвате само масло или само олио. Брашното се измерва в чаши от 240 мл вместимост.

В съд се смесват млякото и водата, добавя се маслото, солта и захарта. Слага се на котлона и след като заври, се отнема встрани и се добавя наведнъж брашното. Бърка се енергично в една посока, като се връща на слаб котлон. Бъркането продължава, докато тестото се отлепи от стените и дъното на тенджерата.

Снема се и след като се охлади леко, се добавят едно по едно яйцата, като се разбърква много добре след всяко - най-добре в една посока. От тестото се шприцоват малки и кръгли еклери в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние един от друг. Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност. Оставят се да изстинат постепенно във фурната с леко отворена врата, след като я изключите.

Изстиналите еклери се пълнят с хайвера, подреждат се в плато и се украсяват с листа магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар