Начин на приготвяне
Шунката се нарязва на тънки правоъгълни филийки с правоъгълна форма. Картофите и морковите се сваряват и се нарязват на малки кубчета. Киселите краставички също се нарязват на кубчета. Сварява се яйцето, обелва се и се нарзва на малки парченца. 50 гр. от шунката също се нарязва на малки кубчета.
Смесват се сварените моркови и картофи с яйцата, краставичките, грахът и шунката. Добавя се и майонезата и внимателно се разбърква. Прибавя се и солта и черният пипер.
Получената салата се разпределя върху правоъгълните парчета шунка и след това се навиват на рулца. Рулцата от своя страна се увиват в кори за лазаня или точни кори за баница, потапят се в яйце и в брашно и се изпържват в силно сгорещена мазнина.
Готовите рулца се отцеждат и се поднасят със зеленчуци.
Коментари