ezine.bg»Рецепти»Предястия»Класически Корн Дог

Класически Корн Дог

Марина НордМарина Норд
Новак
1k33027488
Класически Корн Дог
01/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Ако досега не сте опитвали класически корн дог, даваме рецептата веднага"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г пшеничено
  • царевично брашно - 100 г
  • захар - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кренвирши - 6 бр.
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се две супени лъжици от пшениченото брашно. Остатъкът от пшениченото брашно и царевичното брашно се смесват. Добавят се содата, бакпулверът, солта, захарта и червеният пипер. Накрая се добавят яйцето и млякото.

Тестото трябва да е много гъсто. Кренвиршите се набождат на дървени шишчета. Овалват се в брашно. Тестото се налива в тесен висок съд - това е необходимо, за да може кренвиршите да се обвият добре в пласт тесто.

В тиган се налива олиото и се загрява, първият кренвирш се потапя в тестото и се вади, като се върти, за да няма излишни парчета тесто. След това кренвиршът се изпържва, като постоянно се върти. Пържи се, докато стане златист, и се отцежда върху хартия. Същото се прави и с останалите кренвирши.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: