Два пъти засладени моркови

07/03/2010
Марина
отМаринаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 251
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 1 кг.
  • захар - 1. 2 кг.
  • лимонена киселина - 1 ч л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват различни красиви формички.

Приготвя се сироп от 1 кг. захар и 300 мл. вода.

Морковите се заливат с врящия сироп, варят се 5 мин. и се отстранява от огъня. Оставя се да престои 8 – 10 часа след което отново се възварява, като се прибавя останалата захар и се вари докато морковчетата станат прозрачни и сиропът се сгъсти.

Прибавя се лимонената киселина. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар