Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шишчета»Шишчета сатай с телешко и скариди

Шишчета сатай с телешко и скариди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Шишчета сатай с телешко и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • скариди - 12 бр. големи
  • телешко месо - 350 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
  • За фъстъчения сос
  • лук - 1 глава
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • кокос - 50 ситно нарязан
  • чили - 1 щипка на прах
  • фъстъчено масло - 125 г
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, а телешкото месо се нарязва на дълги ленти. Сложете ги в отделни купи и ги поръсете с по 1/2 с.л. от лимоновия сок.

Смесете чесъна, солта, захарта, кориандъра, кимиона, куркумата и олиото. Направете паста и овкусете скаридите и телешкото. Покрийте и ги оставете в хладилник да се мариноват за 30 минути.

Междувременно направете фъстъчения сос. Сипете 125 мл вода в малка тенджера, добавете лука и захарата и загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете кокоса и чилито на прах, щом се разтопят, махнете от котлона и смесете с фъстъченото масло.

Оставете соса да се охлади. Направете шишчета, като за целта нанижете по 3 скариди на шишче и по една лента телешко. Запечете ги в загрят грил за 4-5 минути, като ги обръщате. Сервирайте шишчетата с фъстъчения сос.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: