Начин на приготвяне
Почистете скаридите, а телешкото месо се нарязва на дълги ленти. Сложете ги в отделни купи и ги поръсете с по 1/2 с.л. от лимоновия сок.
Смесете чесъна, солта, захарта, кориандъра, кимиона, куркумата и олиото. Направете паста и овкусете скаридите и телешкото. Покрийте и ги оставете в хладилник да се мариноват за 30 минути.
Междувременно направете фъстъчения сос. Сипете 125 мл вода в малка тенджера, добавете лука и захарата и загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете кокоса и чилито на прах, щом се разтопят, махнете от котлона и смесете с фъстъченото масло.
Оставете соса да се охлади. Направете шишчета, като за целта нанижете по 3 скариди на шишче и по една лента телешко. Запечете ги в загрят грил за 4-5 минути, като ги обръщате. Сервирайте шишчетата с фъстъчения сос.