Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки гърди в сос от зелен пипер

Патешки гърди в сос от зелен пипер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Патешки гърди в сос от зелен пипер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешки гърди - 3 бр.
  • патешко месо - 1 кг кости + изрезки
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • бяло вино - 280 м
  • зелен пипер - 1 с.л.
  • коняк - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Начупете патешките кости и и ги задушете в зехтина заедно с изрезките, 2 с.л. вода, нарязаните лук, моркови и праз за 5 минути. Добавете виното и достатъчно вода, колкото да покрие всичко.

Овкусете със сол и черен пипер, мащерка и дафинов лист. Кипнете сместа и варете, докато се редуцира наполовина. След това прецедете сместа и върнете на огъня, за да може сосът да се редуцира още. Запържете набързо патешките гърди, след което ги запечете в загрятата фурна.

Запечете зеления пипер в мазнината, която се отделила от патешките гърди, добавете коняка и щом сосът се редуцира, добавете соса от костите. Накрая прибавете и сметаната. Нарежете патешките гърди и ги сервирайте със соса.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: