Начин на приготвяне
Киноа се измива с топла вода, слага се в тенджера, залива се със студена вода и се оставя за 1 час, след което се отцежда.
Авокадото се реже на две, костилката се маха и се вади меката част, която се реже на кубчета. Чушката се реже на кубчета.
Лукът и чесънът се режат на ситно и се запържват заедно с нарязаната чушка в олиото 5 минути на среден огън. Добавят се фасулът, киноа и бульонът и всичко се оставя да кипне.
Котлонът се намалява, съдът се похлупва с капак и ястието къкри 25 минути. Добавя се царевицата, черният пипер, солта и нарязаният на ситно магданоз.
Сваля се от котлона и се разпределя на порции. Във всяка порция се добавя нарязаното на кубчета авокадо.