Начин на приготвяне
Яйцата се смесват със солта, брашното и млякото. Добавят се 3 супени лъжици олио. Една пета от тестото се отделя и в нея се слага какаото.
Пържат се палачинки, като се излива с черпак от светлото тесто в нагорещен тиган, намазан с мазнина. След това отгоре се налива малко от кафявото тесто и тиганът се върти, за да се получат мраморни жилки.
Готовите палачинки се слагат една върху друга и се покриват с домакинско прозрачно фолио, за да станат еластични.
Приготвя се плънка, като захарта се карамелизира на бавен огън с 1 супена лъжица вода. Карамелът не се разбърква, може само да накланяте на една или друга страна съда.
След като карамелът стане светъл, се добавя маслото и съдът се раздвижва леко. Ябълките и крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в карамела. Разбъркват се и се добавят стафидите, канелата и конякът. Не се разбърква.
След като се загрява 2 минути на бавен огън, се разбърква леко. Задушава се, докато се сгъсти леко. Сваля се от котлона и се охлажда напълно.
Палачинките се пълнят с по 1 супена лъжица от плънката и се сгъват наполовина и още веднъж наполовина, за да се получи триъгълник.