Начин на приготвяне
Поръсете рибно филе с лимоновия сок, девесила, малко сол, черен пипер и го оставете да престои така 2 часа. След това го смелете в месомелачка заедно с маслините.
Празът се накълцва на много ситно и се задушава до омекване в сгорещено олио. Овкусете го със сол, червен и черен пипер и прибавете пастета от рибното филе и маслините. Запържете около 3 минути и свалете плънката от огъня.
Започнете да редите баницата в намазнена тава, като сложите 2 кори, поръсите с олио о разпределите малко от плънката. Редете до изчерпване на количествата. Завършете баницата с 2-3 кори, които трябва да намажете с разбитото яйце. Сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна до зачервяване.
Готовата баница се завива добре с кухненска кърпа, за да омекне. Поднесете нарязана на триъгълници или правоъгълници.