Патладжан на скара

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
310
288
25/10/2010
"Вкусен патладжан с ароматна заливка, който се приготвя без пържене!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 508
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата165
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 1 ч. ч.
  • оцет - 1 к. ч.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • вода - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за 20 мин. да се отцеди горчивия сок. Пекат се на скара.

Приготвя се марината от счукания чесън, ситно нарязания магданоз, солта, оцета, олиото и водата.

Готовият патладжан се подрежда на редове, като всеки ред се залива с марината. Оставя се да престои няколко часа, за да овкуси по - добре.

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар