Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Патладжан на скара

Патладжан на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Патладжан на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Вкусен патладжан с ароматна заливка, който се приготвя без пържене!"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 к. ч.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • вода - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за 20 мин. да се отцеди горчивия сок. Пекат се на скара.

Приготвя се марината от счукания чесън, ситно нарязания магданоз, солта, оцета, олиото и водата.

Готовият патладжан се подрежда на редове, като всеки ред се залива с марината. Оставя се да престои няколко часа, за да овкуси по - добре.

Рейтинг

4.8
510
41
31
20
10
Дай твоята оценка: