Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Раци с яйца по шанхайски

Раци с яйца по шанхайски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Раци с яйца по шанхайски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • раци - 300 г месо
  • зехтин - 200 мл
  • нишесте - 1 щипка
  • бяло вино - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На едно от яйцата се отделя белтъкът, а останалите се разбиват. Белтъкът се разбива със солта и нишестето. В него се потапят парчетата месо от раци и се запържват в загрятата мазнина.

Оставят се да се отцедят, потапят се в яйчената смес и пак се запържват. Горещите панирани парчета се напръскват с виното и се сервират топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: