Дроб-сарма от гъби

Сирма
Сирма
Новак
31/01/2015
"Най-търсената рецепта за Великден - Дроб-сарма от гъби! Вижте тук"
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 757
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби сварете в подсолена вода и ги отцедете.

Задушете нарязания ситно лук в мазнината с малко водичка. Разбъркайте с червения пипер и добавете гъбите и ориза.

Залейте с 1 ч.ч. от бульона на гъбите и гответе, докато течността се поеме. Снемете от котлона и объркайте с черен пипер и нарязан магданоз.

Предварително пригответе палачинки, слагайте във всяка една от сместа и завийте едри сарми. Подреждайте ги в намазнена тава и ги запечете.

Залейте ги с разбитите яйца и кисело мляко и доопечете.

Тази рецепта е типична за Средногорието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар