Подлютен друсан кебап по самоковски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
552
10
1k
14/09/2010
"И запомнете - този кебап се друса, не се разбърква. В това е неговата вкусна тайна "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 097
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и накълцани на дребно зрели домати.

Ястието се похлупва и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с две ръце.

Добавят се виното, нарязаните лютиви пиперки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Кебапът е готов след 2-3 минути.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Тасева
много вкусно, при сервиране слагам топка сварен ориз
0
0
Vixra
Vixra
19.10.2012 12:35
Добавям лука не "ситно нарязан", а на тънки полумесеци, при това доста късно в процеса на готвенето. Пробвах и с тънки лимонени резенчета съвсем в края - вместо домати. Пробвайте и може да ви хареса.
0
0
Анелия
Анелия
08.10.2010 22:17
Получи се много вкусно ястие.
Рецептата е бърза и лесна за приготвяне.
0
0