Охлюви по средиземноморски

20/01/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се почистват, измиват се добре и се сваряват в няколко води, като в последната се добавя сол. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина заедно с нарязаните на ситно чесън и моркови.

Поръсва се с брашното и червения пипер и се залива с разреденото в малко вода доматено пюре. Добавят се дафиновите листа и една чаша от водата, в която са се варили охлювите, и се оставя да поври на слаб огън.

Пресипва се в тава и отгоре се нареждат охлювите и нарязаният на парченца лимон. Запича се във фурната и се оставя да изстине. Сервира се студено.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар