Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Гювечета с риба от консерва

Гювечета с риба от консерва

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Гювечета с риба от консерва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • лимонов сок - 1 с.л
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр. сварени
  • риба - 1 бр. консерва в доматен сос
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото, добавя се брашното и се залива с млякото. Бърка се до получаване на гладък сос. Подправя се със солта, черния пипер, захарта и лимоновия сок.

Слагат се нарязаните на четвъртинки яйца, рибната консерва и сиренето. Сместа се разпределя в гювечета, които се запичат на 200 градуса за 25 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: