Бисквитена торта Монблан

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
26/08/2010
"Не просто бисквитена торта, а истински връх на насладата!"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 455
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 200 г
  • мармалад - 200 г от шипки
  • яйца - 1 жълтък
  • орехи - 100 г
  • стафиди - за украса
  • прясно мляко - 150 мл
  • глазура - готова от пакетче, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслен крем от маслото, пудрата захар и жълтъка.

В поднос започнете да редувате ред бисквити, слой от крема, поръсете с орехи, ред бисквити, слой от сладкото от шипки и така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре сложете малко от крема и покрийте с приготвената готова глазура.

Украсете с орехи или стафиди. Оставете тортата да престои за около 2-3 часа в хладилника.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Силвия
Силвия
24.05.2014 16:24
А млякото къде е?
0
0
жцвбн
жцвбн
29.11.2013 14:08
Всеки ще си кръщава тортата както си иска , още малко и патент ще поискате !
2
0
Нешева
Нешева
01.06.2013 16:06
Не съм съгласна! Вярно е, че Добуш торта е с тънки блатове,но тука липсва кармелизираната част на "Добуша"
3
0