Целувчена торта с вишни

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Целувчена торта с вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
155 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр. (белтъци)
  • овесени ядки - 50 г
  • захар - 250 г
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • вишни - 400 г (без костилки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смесват с 2 супени лъжици захар и се слагат в тавичка. Пекат се 15 минути на 180 градуса и се оставят да се охладят.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се 175 грама захар. Отново се бият и се добавят овесените ядки, от които е отделена 1 супена лъжица настрана.

Вишните се смесват с останалата захар. Белтъците се разделят на два блата. Единият се поръсва с останалите овесени ядки.

Пекат се по 2 часа на 110 градуса. Фурната се изключва и целувките се оставят, докато не изстинат, без да се отваря вратичката.

Сметаната се разбива и с нея се намазва блатът без овесена поръска. Покрива се с вишни и отгоре се покрива с другия блат. Оставя се в хладилника за 2 часа.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: