Начин на приготвяне
Овесените ядки се смесват с 2 супени лъжици захар и се слагат в тавичка. Пекат се 15 минути на 180 градуса и се оставят да се охладят.
Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се 175 грама захар. Отново се бият и се добавят овесените ядки, от които е отделена 1 супена лъжица настрана.
Вишните се смесват с останалата захар. Белтъците се разделят на два блата. Единият се поръсва с останалите овесени ядки.
Пекат се по 2 часа на 110 градуса. Фурната се изключва и целувките се оставят, докато не изстинат, без да се отваря вратичката.
Сметаната се разбива и с нея се намазва блатът без овесена поръска. Покрива се с вишни и отгоре се покрива с другия блат. Оставя се в хладилника за 2 часа.