Шоколадови сухари с ядки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Шоколадови сухари с ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • шам фъстък - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/ 3 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • какао - ½ ч.ч. на прах
  • кафе - 1 с.л. смляно
  • сода - ½ ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шам фъстъкът се залива с вряла вода и се оставя за 5 минути. След това се слагат в тава и се пекат 10 минути на 175 градуса. Претриват се между пръстите на ръцете, за да се махне ципата.

Брашното се пресява заедно с какаото, кафето, солта, содата и бакпулвера. В отделен съд се разбиват яйцата. Отделят се 2 супени лъжици, другата част се смесва със захарта.

Добавя се брашното и се замесва тесто. Добавя се шам фъстъкът и тестото се дели на две. Правят се две франзели и се намазват с яйце. Пекат се 20 минути на 180 градуса. Вадят се и се оставят за 5 минути. Нарязват се на филийки с дебелина 1 сантиметър и се пекат още 20 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: