Гъста картофена супа с кайма

24/09/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Перфектната зимна супа - гъста, ароматна и много, много, много вкусна "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 194
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете праза и го сложете да се запържи в загрято в голяма тенджера олио. След няколко минути прибавете каймата, посолете и раздробявайте с дървена лъжица, докато се раздели на възможно най-малки парченца.

След като каймата се запържи добавете размитото доматено пюре в доматения сок и прибавете всички зеленчуци, нарязани на ситни парчета.

Ако супата е прекалено гъста долейте малко вода и варете, докато картофите не омекнат.

Прибавете още сол, червен и черен пипер. Ястието се поднася леко охладено.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня
Ваня
02.12.2013 14:49
Много вкусна, благодаря! Изпълних рецептата с точност и резултата е супер, семейството ми много хареса!
0
0
Павлина Стоянова
Павлина Стоянова
04.09.2013 21:06
Стана разкошна,но аз леко промених рецептата.Вместо праз,сложих крумит лук(2 средно големи)и пропуснах доматения сок,а размих 500гр. дом.пюре и 2 щипки захар.Накрая разредих леко със студена вода и пасирах за малко.В тиган с малко олио запържих крутончета с чубрица,сол,къри и кимион. Всички много я харесахме.Опитайте я!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв