Шопски хайвер

28/09/2010
"Традиционно българско предястие, което е чудесно допълнение към всяка трапеза!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Общо15 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 872
  • Преглеждания за месеца425
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • извара - 500 г може и меко сирене
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2–3 скилидки
  • червени чушки - 1 печена от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте изварата или сиренето с прясното мляко, добавете при непрекъснато бъркане олиото, червения пипер, нарязания ситно лук, както и стритите скилидки чесън.

Ако искате добавете и съвсем ситно нарязаната печена червена чушка.

Може да разбиете продуктите с блендер, като най-накрая се добавя прясното мляко в количество, което позволява образуването на смес с гъстотата на хайвер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

диди
диди
08.11.2013 16:32
абе много лук,според мен половин глава,че много удря на лук,втори път сигурно няма да го направя
1
1
Надина
Надина
30.10.2013 17:29
сложете сметана и кисело мляко и нечетете какво пише в рецептата можете да сложте и домати без сиренето
0
1
Дебелата Берта
Може според мен, аз сложих и малко заквасена сметана и се получи бонбон.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв