Черен дроб с доматен сос

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
31/08/2010
"Черен дроб, какъвто не сте опитвали досега - сочен, ароматен и много вкусен - за ценителите на хубавото "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 228
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете ципата, кръвоносните съдове от дроба и го нарежете на парчета. Подсушете го старателно с кухненска хартия и го оваляйте в брашно, след което го изпържете в сгорещено олио.

Извадете дроба и в същата мазнина задушете лука и чесъна за 2-3 мин. Добавете бекона и чушките, а след още 1 мин. изсипете и доматите, доматеното пюре, ригана и виното.

Подправете ястието със сол и пипер на вкус. Сосът къкри непокрит, докато се сгъсти. След това се добавя дробът и се вари още няколко минути.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар