Лук с гъби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Лук с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 500 г малки лукчета
  • гъби - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 20 - 40 г
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г, може и сирене, настърган
  • червено вино - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в сгорещена мазнина почистените лукчета. След като се запържат, извадете ги и ги сложете в по-дълбок съд, в който сте сипали виното, което сме подсладили с пудра захар. Захлупете и дръжте така 15 минути.

В маслото запържете почистените и нарязани гъбки и галетата. Снемете от огъня и объркайте с кашкавала, а след това добавете и лукчетата.

Лукът с гъби може да поднесете като гарнитура към шпиковани и печени меса.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: