Чеснова Питка

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Чеснова Питка
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1 бр.
"Чеснова ли казахме? Не, не просто чеснова, а също така с Чедър и дъхави подправки!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г тип 500
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч. л.
  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - 2 с. л. или олио
  • мед - 1 с. л.
  • чесън - 2 ситно нарязани скилидки
  • масло - 25 г меко краве
  • чедър - 100 г настъргано сирене, може и кашкавал Витоша
  • мащерка - 3 щипкаи листа от прясна подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в голяма купа брашното с маята и солта. Разбъркайте топлата вода със зехтина и меда и прибавете към брашното.

Омесва се тесто, като се меси 5-8 минути. Покрива се и се оставя за 30 минути да престои.

Втасалото тесто се разточва на кръг. Прехвърля се в намаслена или застлана с хартия за печене тава.

Разбъркайте мекото краве масло с чесъна и намажете равномерно питката. Отгоре поръсете с чедър, мащерка и босилек и сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5 9
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: