Начин на приготвяне
В голяма тенджера загрейте олиото и запържете лука и чесъна до прозрачност. Добавете порционираното пилешкото месо и го запържете до златисто от всички страни.
Добавете нарязаните на по-едро картофи, моркови и нарязаните домати. Разбъркайте добре.
Налейте водата или бульона, посолете на вкус, добавете дафиновия лист, черния пипер и малко червен пипер. Оставете пилешката манджа да ври на умерен огън около 40-50 минути, докато зеленчуците омекнат и месото стане крехко.
Извадете пилешката манджа с картофи и моркови от котлона и я оставете леко да изстине. Поръсете я нарязан пресен магданоз преди сервиране.
Вижте също как да си приготвите традиционното пиле с картофи на фурна или популярната пилешка супа.