Кюфтета на фурна с моркови и лук

19/08/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Гениално - за да не станат прекалено сухи кюфтетата, ще ги приготвим на фурна със сочни зеленчуци и много мерак "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 954
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сместа за кюфтетата като размесите каймата, накълцания кромид, яйцето, хляба, кимиона, подправена със сол и черен пипер.

Оформете неголеми кюфтенца и ги изпържете в олио.

Загрейте мазнина и сложете нарязаните на кръгчета моркови и целите почистени главички лук да се задушават. След малко добавете и накълцаните на ситно домати, доматеното пюре, овкусете и оставете да поври.

В голяма тава разпределете кюфтетата, залейте ги с доматената смес, наредете парченца масло и сложете да се запече малко на 200 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар