Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Пухкава баница с лапад и сирене

Пухкава баница с лапад и сирене

JuliyaJuliya
Новак
1423832k
Пухкава баница с лапад и сирене
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Пролетна, зелена и вкусна пухкава баница с лапад и сирене, която може да си хапвате по цял ден."

Необходими продукти

  • кори за баница - около 1/2 пак.
  • лапад - 300 г
  • краве сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лапада и го задушете за 1-2 минути до омекването.

Разбъркайте киселото мляко със содата.

В купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, олиото, разтопеното масло и посолете.

Вземете 2 кори и ги намажете със сместа.

Върху втората разпределете натрошеното сирене и лапада, навийте баницата на руло, след това на охлюв и поставете в намазаната с масло тава.

По същия начин навийте и останалите кори.

Отгоре залейте с останалата смес и печете пухкава баница с лапад и сирене в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути.

Вижте още как се прави вкусен ориз с лапад.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: