Начин на приготвяне
Булгурът се сварява според указанията на опаковката (обикновено 1:2), след което се оставя да се охлади.
Спанакът се задушава в тиган със зехтин и нарязан чесън за 2-3 минути, докато омекне и спадне обемът. Посолява се леко.
Доматите, яйцата и краставиците се нарязват на кубчета.
Смесват се булгура и сотирания спанак, добавят се и нарязаните вече краставици, яйца, домати - овкусява се с лимонов сок, още малко зехтин, сол и черен пипер.
По желание може да се добави и пипер (суров, печен или леко суров), натрошено сирене или ядки за допълнителна текстура и вкус.
Салатата със спанак и булгур може да се сервира топла или студена – и в двата случая е много вкусна.
Готови ли сте за още кулинарни експерименти? Опитайте и другите ни идеи за салати с бургур и рецепти за салати със спанак.