Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Чеснови пърленки с кисело мляко и масло

Чеснови пърленки с кисело мляко и масло

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9022k17k
Чеснови пърленки с кисело мляко и масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
32 мин.
Порции
8
"Разкошни чеснови пърленки, които задължително да консумирате топли."

Необходими продукти

  • брашно - 350 грама
  • масло - 30 грама
  • кисело мляко - 250 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л. (без връх)
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте в купа брашното. Оформете кладенче в средата и вътре сипете захарта, солта, киселото мляко и бакпулвера.

Разбъркайте внимателно и малко по малко започнете да добавяте брашно в кладенчето - трябва да се усвои изцяло.

Замесете хубаво и гладко тесто. Разделете го на 8 топки. Оставете да се отпуснат за 5 минути.

Разточете всяка топка тесто до получава на тънка и кръгла кора. Сложете ги една върху друга, като между всяка поставяйте по един лист хартия за печене - така няма да залепнат.

Загрейте тиган на умерен до силен огън. Намазнете го добре с олио.

Изпечете вкусните пърленки и от двете страни до готовност - по около 1 минути на всяка страна.

Вадете готовите пърленки в подходяща чиния и ги намазвайте обилно с масло, след което натривайте с цяла чеснова скилидка. По желание може да нарежете и чесън върху пърленките - така вкусът ще е още по-интензивен.

Консумирайте чесновите хлебчета топли, защото така са най-вкусни.

Чесновите пърленки с кисело мляко и масло са готови.

Вижте също как да си приготвите пърленки с кашкавал и сирене или любимите пърленки със сирене на тиган.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: