Начин на приготвяне
Първо пресейте в купа брашното. Оформете кладенче в средата и вътре сипете захарта, солта, киселото мляко и бакпулвера.
Разбъркайте внимателно и малко по малко започнете да добавяте брашно в кладенчето - трябва да се усвои изцяло.
Замесете хубаво и гладко тесто. Разделете го на 8 топки. Оставете да се отпуснат за 5 минути.
Разточете всяка топка тесто до получава на тънка и кръгла кора. Сложете ги една върху друга, като между всяка поставяйте по един лист хартия за печене - така няма да залепнат.
Загрейте тиган на умерен до силен огън. Намазнете го добре с олио.
Изпечете вкусните пърленки и от двете страни до готовност - по около 1 минути на всяка страна.
Вадете готовите пърленки в подходяща чиния и ги намазвайте обилно с масло, след което натривайте с цяла чеснова скилидка. По желание може да нарежете и чесън върху пърленките - така вкусът ще е още по-интензивен.
Консумирайте чесновите хлебчета топли, защото така са най-вкусни.
Чесновите пърленки с кисело мляко и масло са готови.
Вижте също как да си приготвите пърленки с кашкавал и сирене или любимите пърленки със сирене на тиган.