Начин на приготвяне
Използвайте хубаво и пълномаслено кисело мляко, за да не трябва да използвате набхуватели. Ефектът от тях е временен - по време на печенето баницата бухва, а след това веднага спада.
Разбийте яйцата с малко сол. Прибавете към тях олиото и киселото мляко, разбъркайте, но не прекалено дълго, за да не спада сместа.
В отделна купа натрошете сиренето.
Намазнете правоъгълна тава за печене. Разстелете корите и започнете да слагате по две една върху друга, като ги нагъвате леко. Разпределете върху тях от млечната смес и поръсете със сисрене. Редувайте така до изчерпване на продуктите.
Нарежете баницата на парчета. В тях слагайте по малко нарязано масло.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете пухкавата баница по апетитен златист загар.
Баницата със сирене, кисело мляко и масло е готова.