Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене, кисело мляко и масло

Баница със сирене, кисело мляко и масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Баница със сирене, кисело мляко и масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Много пухкава и сочна баница, която е идеална за малки и големи."

Необходими продукти

  • кисело мляко - 8 - 10 с.л. с връх
  • сирене - 350 грама
  • кори за баница - 500 грама
  • яйца - 6 броя
  • олио - около 1 и 1/4 ч.ч.
  • масло - около 20 грама
  • сол - ако е нужно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте хубаво и пълномаслено кисело мляко, за да не трябва да използвате набхуватели. Ефектът от тях е временен - по време на печенето баницата бухва, а след това веднага спада.

Разбийте яйцата с малко сол. Прибавете към тях олиото и киселото мляко, разбъркайте, но не прекалено дълго, за да не спада сместа.

В отделна купа натрошете сиренето.

Намазнете правоъгълна тава за печене. Разстелете корите и започнете да слагате по две една върху друга, като ги нагъвате леко. Разпределете върху тях от млечната смес и поръсете със сисрене. Редувайте така до изчерпване на продуктите.

Нарежете баницата на парчета. В тях слагайте по малко нарязано масло.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете пухкавата баница по апетитен златист загар.

Баницата със сирене, кисело мляко и масло е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: