Начин на приготвяне
Маринатата се прави с цел да изкисне сланината от кръвта и същевременно да я овкуси.
Смесете водата с бахара, черния пипер и дафиновия лист. Сложете на огъня да заври и когато кипне, може да я свалите от котлона и да оставите да се охлади.
Измийте добре сланината, след което я нарежете на по-дебели парчета. Накиснете я в изстиналата марината и оставете да престои вътре 12 часа.
Извадете я, измийте я хубаво и я подсушете.
На дъното на кутия сипете сол и започнете да редувате сланината с ред сол. Имайте предвид, че всяко парче трябва да е хубаво покрито със сол от всички страни.
Завършете с 1 см сол. Затворете с капак и съхранявайте в хладилник.
Сланината е готова за консумация след седмица.
Домашно осолената сланина с морска сол е много вкусна.