Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз на фурна

Пилешки бутчета с ориз на фурна

Пилешки бутчета с ориз на фурна
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любимият обяд на поколения българи - пилешки бутчета с ориз на фурна."

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват, подсушават и запържват за кратко в сгорещено олио.

Изваждат се и на тяхно място се слагат нарязаните на дребно лук и морков.

Когато омекна, се прибавя измитият ориз. Разбърква се на няколко пъти и всичко се прехвърля в тава.

Наливат се три чаши вода, прибавят се сол на вкус, смлян черен пипер и куркума. Отгоре се разполагат пилешките бутчета.

Пилешките бутчета с ориз се слагат във фурна и се пекат на 200 °C около 45 минути.

Вижте също как да си приготвите бутчета с картофи или любимия пилешки гювеч.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: