Странджанки на фурна

Странджанки на фурна
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
12 мин.
Порции
3
"С няколко филии, малко кайма и ароматни подправки можете да спретнете най-вкусните странджанки на фурна."

Необходими продукти

  • хляб - 3 дълги филии
  • кайма - 200 г
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • газирана вода - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От един цял хляб се отрязват 3 дълги филии-по дължината му.

В купа се омесва каймата с подправките-кимион, черен пипер чубрица и газираната вода. Овкусената кайма се оставя в хладилник за поне един час.

Филиите хляб се намазват с каймата, а краищата им се намазват плътно за да не се отдели при печенето каймата. Могат по края да се напръскат с вода.

Странджанките се слагат във фурната и се пекат на горен реотан до лек загар за около 7 минути. По принцип странджанките се правят на скара, но и това е вариант. Опитайте!

Вижте също как да си направите сандвичи с яйца и сирене или любимите принцеси.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: