Начин на приготвяне
Измийте зеленчуците и ги подсушете добре. Разрежете на две тиквата и я почистете от семките.
С белачка обелете джинджифила, картофите и морковите. Настържете джинджифила, картофите и морковите нарежете на еднакви кубчета.
Напълнете тиквата с картофи, моркови, чесън, джинджифил, чери домати и цялата глава лук (необелена). Разпределете отгоре зелените подправките, полейте със зехтин и посолете.
Изпечете зеленчуците в предварително загрята фурна.
Междувременно пригответе бульона за супата. Сипете в тенджера 1500 мл вода и пуснете вътре почистените лук, чушка, морков и корените магданоз. Леко посолете и варете за половин час.
Охладете печените зеленчуци. Обелете лука, почистете чесъна и черитата от люспите.
Пасирайте зеленчуците, добавяйки към тях от горещия бульон. Накрая добавете маслото и поръсете с пипер.
Поднесете тиквената кремсупа с тиквени семки и крутони.
Крем супата от тиква и различни печени зеленчуци е готова.