Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от тиква и различни печени зеленчуци

Крем супа от тиква и различни печени зеленчуци

Крем супа от тиква и различни печени зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето как се приготвя най-вкусната и ароматна тиквена кремсупа с много зеленчуци."

Необходими продукти

  • тиква - 1 средна
  • картофи - 2 броя
  • чери домати - 10 броя
  • моркови - 2 броя
  • джинджифил - парче
  • червен лук - 1 голяма глава
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 глава
  • масло - 60 грама
  • зелени подправки - розмарин, риган, мащерка
  • зехтин
  • сол
  • за бульона
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - парче
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1 брой
  • магданоз - корени и стръкове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и ги подсушете добре. Разрежете на две тиквата и я почистете от семките.

С белачка обелете джинджифила, картофите и морковите. Настържете джинджифила, картофите и морковите нарежете на еднакви кубчета.

Напълнете тиквата с картофи, моркови, чесън, джинджифил, чери домати и цялата глава лук (необелена). Разпределете отгоре зелените подправките, полейте със зехтин и посолете.

Изпечете зеленчуците в предварително загрята фурна.

Междувременно пригответе бульона за супата. Сипете в тенджера 1500 мл вода и пуснете вътре почистените лук, чушка, морков и корените магданоз. Леко посолете и варете за половин час.

Охладете печените зеленчуци. Обелете лука, почистете чесъна и черитата от люспите.

Пасирайте зеленчуците, добавяйки към тях от горещия бульон. Накрая добавете маслото и поръсете с пипер.

Поднесете тиквената кремсупа с тиквени семки и крутони.

Крем супата от тиква и различни печени зеленчуци е готова.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: