Начин на приготвяне
Еленското месо се маринова предварително с марината по ваш избор, например нарязан лук, бахар, дафинов лист, оцет и червено вино няколко часа.
Нарязва се на кубчета и се подсушава с кърпа. Запържва се в малко олио и масло от всички страни, добавя се лукът и се глазира до златисто.
Сипва се захарта и след 2 минути се залива с червено вино.
Слагат се карамфилчетата и всички подправки и се добавя вода, колкото да покрие. Пече се в гювеч към 2 часа на 180 °C.
Изважда се гювечът и се добавят сините сливи и картофите.
Накрая се сипва доматеното пюре, разбито с една супена лъжица брашно и еленско със сини сливи в гювеч се пече без капак още 15 мин.
Вижте още идеи за мезета от еленско месо и разберете как да мариновате правилно дивеч.