Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Най-вкусните панирани броколи

Най-вкусните панирани броколи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8872k17k
Най-вкусните панирани броколи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусни и хрупкави панирани броколи, които ще ви станат любими. Вижте как да си ги приготвите."

Необходими продукти

  • броколи - 1 глава
  • оризово брашно - 50 грама (или царевично нишесте)
  • брашно - 150 грама (бяло)
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 150 мл ледена
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 5 грама
  • сол - 5 грама
  • олио - за пържене
  • лед - 50 г натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете/накъсайте броколите на розички - малки или средни.

Измийте ги добре и ги сварете във вряща подсолена вода за 10-тина минути. Не бива да омекват прекалено много.

Разбийте жълтъка със захарта и солта. Сипете водата и разбъркайте добре. Добавете на части двата вида брашно с бакпулвера, като не спирате да бъркате с помощта на телена бъркалка.

Прибавете натрошения лед и разбъркайте.

Панировката темпура трябва да е ледено студена. Ако броколите не са готови, най-добре я приберете в хладилника и я извадете в момента на пърженето.

Загрейте на силен огън по-голямо количество олио в дълбок тиган.

Потапяйте бланшираните броколи в панировката и ги пускайте да се пържат.

Не пържете голямо количество едновременно, за да не спада температурата в тигана.

Този вид панировка не става тъмна, имайте го предвид.

Отцеждайте панираните броколи в чиния с кухненска хартия. Поднесете със сос по избор. Много подходящ за тях е сос Ромеско.

Най-вкусните панирани броколи са готови.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.