Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони със спанак и бешамел

Канелони със спанак и бешамел

Канелони със спанак и бешамел
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова вкусни канелони със спанак и сирене не сте опитвали - струва си всеки миг, прекаран в кухнята"

Необходими продукти

  • канелони - 16 бр.
  • спанак - 500 г пресен
  • краве масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • краве сирене - 400 г
  • индийско орехче - 2 щипки
  • пармезан - 60 г
  • За бешамела
  • прясно мляко - 600г
  • краве масло - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ½ с.л.
  • индийско орехче - 3 щипки
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 50 г
  • пармезан - 40 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака се накисва в студена вода, след това измива, отцежда от водата и нарязва на дребно.

В голяма тенджера се загрява масло и постепенно се прибавя нарязания спанак. Готви се, докато омекне, след което се отстранява от котлона.

Добавяме натрошено сирене, едно яйце и поръсваме с индийско орехче. Прибавяме второ яйце и разбъркваме.

За Бешамела запържваме маслото с олиото и добавяме брашно. Разбъркваме и изливаме студеното прясно мляко.

Разбъркваме енергично до еднородна смес. Добавяме разбито яйце и продължаваме да бъркаме до уплътняване на соса.

Посоляваме и добавяме индийско орехче. На дъното на тавичката поставяме част от бешамела.

Спаначената смес пълним в канелоните с малка лъжичка. Подреждаме пастата със спанак в тавичката с бешамела, поливаме със останалият сос бешамел и настъргваме кашкавала.

Печем канелони със спанак и бешамел 20 мин във фурна, загрята на 180 °C. Малко преди да е готово, поръсваме и с пармезан.

Вижте и още съвети за приготвянето на канелони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: