Начин на приготвяне
Спанака се накисва в студена вода, след това измива, отцежда от водата и нарязва на дребно.
В голяма тенджера се загрява масло и постепенно се прибавя нарязания спанак. Готви се, докато омекне, след което се отстранява от котлона.
Добавяме натрошено сирене, едно яйце и поръсваме с индийско орехче. Прибавяме второ яйце и разбъркваме.
За Бешамела запържваме маслото с олиото и добавяме брашно. Разбъркваме и изливаме студеното прясно мляко.
Разбъркваме енергично до еднородна смес. Добавяме разбито яйце и продължаваме да бъркаме до уплътняване на соса.
Посоляваме и добавяме индийско орехче. На дъното на тавичката поставяме част от бешамела.
Спаначената смес пълним в канелоните с малка лъжичка. Подреждаме пастата със спанак в тавичката с бешамела, поливаме със останалият сос бешамел и настъргваме кашкавала.
Печем канелони със спанак и бешамел 20 мин във фурна, загрята на 180 °C. Малко преди да е готово, поръсваме и с пармезан.
Вижте и още съвети за приготвянето на канелони.