Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сметанов сос и скариди

Талиатели със сметанов сос и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Талиатели със сметанов сос и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изключително лесен и бърз вариант на паста със скариди."

Необходими продукти

  • талиатели - 400 г
  • сметана - 350 г готварска, гъста
  • крема сирене - 2 с.л. с връх
  • скариди - 20 бр. бланширани
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 5 с.л. с връх (на прах)
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесен и бърз вариант на паста със скариди. За тази цел използваме готови бланширани скариди, които само трябва да обелим.

Загряваме зехтина в по-дълбок тиган, който после да побере и пастата. В него запържваме за много кратко накълцания чесън като внимаваме да не загори.

Веднага сипваме сметаната с крема сиренето и бъркаме. Добавяме 4 лъжици пармезан на прах, малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и оставяме да къкри на бавен огън за 5 минути.

През това време варим пастата, която за предпочитане трябва да е прясна, тъй като готвенето и не отнема повече от три минути. Ако ползваме суха, тогава трябва да сме я сложили предварително да се вари, за да е готова заедно със соса.

Щом нашите талиатели са готови, изваждаме ги със специална лъжица за спагети и ги прехвърляме в соса. Подхвърляме няколко пъти в тигана, за да се покрият добре.

По желание може да сложим директно и скаридите за рецептата вътре, но аз в случая съм ги подредила отгоре, за да се виждат на снимката (около 5 бр. на порция, в зависимост от големината им).

Поръсваме порциите обилно с пармезан на прах и поднасяме топли талиателите със сметанов сос и скариди. Добър апетит!

Вижте още вкусни сосове за талиатели и как точно се белят скаридите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: