Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сорбе»Сорбе с нар, гренадин и шампанско

Сорбе с нар, гренадин и шампанско

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Сорбе с нар, гренадин и шампанско
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Едно специално питие, което ще допълни празничната трапеза"

Необходими продукти

  • захар - 200 грама
  • шампанско - 400 мл
  • нар - 400 грама (2 бр.)
  • гренадин - 20 грама
  • лед - 800 грама
  • лимон - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете наровете и ги почистете добре - зърната трябва да са абсолютно почистени от ципите.

Обелете няколко корички от лимона и ги запазете. Дообелете останалата част и нарежете плода на четвъртинки.

Прехвърлете лимона, нара, захарта и гренадина в блендер. Пасирайте за 30-тина секунди и прецедете през достатъчно ситна цедка.

Натрошете леда, ако са големи кубчетата, и го добавете в блендера. Добавете сока от нар и шампанското, пасирайте до получаването на скреж.

Сипете сорбето в празнични чаши и гарнирайте с отделените лимонови кори. Поднесете веднага.

Сорбето с нар, гренадин и шампанско е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: