Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с млечно-какао крем

Кекс с млечно-какао крем

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кекс с млечно-какао крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Това не е обикновен кекс, а разкошен десерт, пълен с млечен крем Заслужава си цялото старание, защото резултатът е божествен"

Необходими продукти

  • брашно - 320 грама
  • яйца - 4 броя
  • захар - 120 грама
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • олио - 75 мл
  • сол - 1 щ.
  • шоколадов крем с какао
  • захар - 160 грама
  • прясно мляко - 600 мл
  • масло - 100 грама
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 100 грама
  • какао - 80 грама
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема, защото трябва да е добре изстуден.

В подходяща купа сипете брашното с какаото, ванилиите и захарта, разбъркайте.

Прибавете яйцата и разбийте до получаване на гъста смес. На части сипвайте студеното прясно мляко, като не спирате да бъркате - така няма да се образуват бучки.

Прехвърлете сместа в тенджерка и бъркайте на слаб огън до получаване на гъст крем. Накрая добавете маслтоо и разбъркайте, за да се разтопи.

Прехвърлете млечния крем в купа и покрийте със стреч фолио.

Пригответе кекса. В купа разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и ванилията, както и леко затопленото мляко. Разбъркайте.

Пресейте брашното със солта и бакпулвера, добавете ги на части към яйчената смес.

Сипете кексовата смес във форма за торта с падащо дъно (предварително застлана с хартия за печене). Стените трябва да са намазани с олио. Заравнете сместа добре.

В средата с помощта на лъжица сипете крема - на купчинка, не го разнасяйте.

Сложете кекса в загрята на 170 градуса фурна и печете до готовност. Пробвайте с дървена клечка, която трябва да излиза суха.

Украсете кекса с разтопен шоколад за разкош.

Кексът с млечно-какао крем е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: