Начин на приготвяне
Лукът, чесънът, морковите, чушката и целината се наситняват и се задушават в подходяща тенджера в предварително загрятото слънчогледово олио първа преса.
Зеленчуците леко се посоляват и се оставят на слаб до среден огън за 5-6 минути. Добавят се червеният пипер, брашното, доматеното пюре и се готви още 1-2 минути, след което се добавя зеленият фасул и се запържва съвсем леко при непрекъснато бъркане.
Овкусява се със сол, черен пипер и се налива горещ зеленчуков бульон, колкото да покрива зеленчуците.
Щом зеления фасул се свари (ако е замразен, след около десетина минути) се добавят настърганите домати, 1 с.л. от микса от ориенталски подправки, наситнената люта чушка и сушените връхчета копър. След като супата заври, може да добавите допълнително горещ бульон до предпочитаната гъстота.
Овкусява се супата със зелен фасул със сол и черен пипер на вкус.
Може да се поднесе пикантна супа от зелен фасул както топла, така и охладена. По желание може да добавите на всяка купичка при сервиране по малко готварска сметана, заквасена сметана или кисело мляко.
Добър апетит!
Със зелен боб можете да си приготвите страхотна яхния от зелен боб или зелен боб с картофи.