Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Нежни царевични палачинки без глутен

Нежни царевични палачинки без глутен

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3712k5k1
Нежни царевични палачинки без глутен
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Разкошни и много крехки безглутенови палачинки, които да поднесте с любимото си сладко"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • царевично брашно - 150 грама
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 150 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - за намазване на тигана
  • масло - за намазване на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и солта. Добавете водата и млякото, като не спирате да бъркате.

Сипете царевичното брашно, бакпулвера и олиото. Трябва да се получи хубава хомогенна смес, която е малко по-рядка от стандартната.

Оставете да престои 20-тина минути.

Загрейте тигана, намазнете го и изпечете безглутеновите палачинки. Преди всяка една намазнявайте леко тигана.

Намажете палачинките с масло и поднесете със сладко по избор.

Нежните царевични палачинки без глутен са готови.

Ако обичаш палачинки, опитай и нашите бананови палачинки или тези вкусни овесени палачинки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: