Начин на приготвяне
Лука нарязваме на ситно, настъргваме морковите.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете нарязания на ситно лук и настърганите моркови.
Добавете каймата и задушавайте, разбърквайки от време на време.
Прибавете доматите на кубчета и подправките.
Оставете да се готви.
За Бешамела загрейте маслото, след като се стопи, добавете брашното и след минута млякото.
След това солта, черния пипер и индийското орехче и варете до сгъстяване.
На дъното на подходящ съд за печене сипете малко сос Бешамел, върху него подредете кори лазаня, след това сос Болонезе и настъргания пармезан. И така до приключване на продуктите.
Най-отгоре на лазанята с кайма разпределете около 2 с.л. сос Болонезе и накрая соса Бешамел.
Покрийте е с алуминиево фолио и печете лазанята в загрята фурна на 190°С за 20 минути, след това махнете фолиото и печете още 10-15 минути.
Извадете мамината лазаня Болонезе от фурната, охладете за 15 минути и сервирайте.